Lasermerkintä

Tekninen lasermerkintä

Lasermerkintä on kustannustehokas menetelmä merkitä kappaleita. Menetelmällä saadaan aikaan kestävät merkinnät ruostumattoman teräksen, anodisoidun alumiinin ja pinnoitettuihin metalleihin sekä muovin pintaan. Lasermerkinnällä voidaan yksilöidä tuote kuvalla, tekstillä, logolla, QR- tai viivakoodilla. Viivakoodit voidaan tarvittaessa merkata juoksevana sarjanumerointina. Vaativatkin merkinnät saadaan kohdennettua ja toteutettua tarkasti kappaleeseen asiakkaan toiveista. Menetelmällä saavutetaan käytännössä ikuisesti kestävä merkintä kappaleeseen. Edes muuttuvat olosuhteet, kuten kuumuus, kosteus tai erilaiset puhdistusprosessit eivät vaikuta tehtyjen merkintöjen pysyvyyteen tai luettavuuteen.

Lasersäde kohdentuu tarkasti kohteen pintaan ja on siksi erinomainen työväline pieniin ja tarkkuutta vaativiin merkintöihin. Tarvittaessa merkinnän koko skaalautuu makromerkinnästä suurempiin merkintöihin vaivattomasti. Lasermerkintä on ympäristöystävällinen eikä siinä käytetä kemikaaleja tai muita lisäaineita. Myös ruostumattoman teräksen värikuvioinnit toteutuvat ilman lisäaineita. Lasermerkintä on vaihtoehto esimerkiksi silkkipainolle, tampopainolle, kaiverruksille, stanssauksille, tarroille ja etsauksille.

Kilvet

Kilvet valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaan tarpeen mukaan. Käyttökohteina ovat esimerkiksi kone- ja laitekilvet, opastekilvet sekä ovikilvet. Kilpien materiaalina käytämme ruostumatonta terästä, anodisoitua alumiinia ja pinnoitettuja metalleja sekä kaiverrettavia muoveja.

Lasermerkintä on kustannustehokas tapa merkitä kilpiä. Lasersäde kohdentuu tarkasti kohteen pintaan. Lasermerkintä on ympäristöystävällinen eikä siinä käytetä kemikaaleja tai muita lisäaineita. Myös ruostumattoman teräksen värikuvioinnit toteutuvat ilman lisäaineita. Lasermerkintä on vaihtoehto esimerkiksi silkkipainolle, tampopainolle, kaiverruksille, stanssauksille, tarroille ja etsauksille.

Pintamateriaalin poisto lasermenetelmällä

Pinnan poisto on menetelmä, jossa kappaleen pinnalta poistetaan pinnoite hallitusti lasersäteen avulla. Poistettava alue voidaan määrittää tarkasti asiakkaan tarpeen mukaan. Käyttökohteina ovat esimerkiksi sähköä johtavien alueiden tekeminen eristävälle pinnoitteelle, kuten anodisoitu alumiini. Menetelmä on hienovarainen eikä sotke tai vahingoita kappaleen pintaa.

pienianod

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.