Metalloinnit

Kuparointi

Kuparointia käytetään pinnoitteena hyvän sähkön- ja lämmönjohtavuuden vuoksi.  Lisäksi kuparoinnilla saadaan kaunis dekoratiivinen pinta ja sillä on hyvät antibakteeriset ominaisuudet. Kuparointi soveltuu erinomaisesti aluspinnoitteeksi hopeoinnille ja tinaukselle. Kappaleeseen tehtävä kuparipinnoite on tasainen ja peittävä.

Kuparin luonnollista tummumista voidaan hidastaa erillisellä passivointikäsittelyllä, joka ei heikennä kuparoinnilla saavutettuja ominaisuuksia.

Kappaleet käsitellään elektrolyyttisessä prosessissa. Kuparipinnoitus on mahdollista tehdä messingille ja alumiinille. Alumiini voi olla seosta tai puhdasta alumiinia. Käsittely tapahtuu ripustus- ja rumpukäsittelynä automaattilinjoilla. Pinnoitteen paksuus voidaan mitata röntgenmittalaitteella.

Kappaleen maksimipituus on 2000 mm, maksimileveys 200 mm, maksimikorkeus 900 mm ja maksimipaino 100 kiloa.

Tinaus

Tinausta käytetään pinnoitteena hyvän korroosiokestävyyden ja juotettavuuden sekä alhaisen ylimenovastuksen takia. Lisäksi tinauksella saadaan kappaleeseen kiiltävä ja tasainen dekoratiivinen pinta. Kuparointia ja puolikiiltonikkelöintiä käytetään tinauksen alla tartunnan parantamiseen sekä korroosiosuojan lisäämiseen.

Kappaleet käsitellään elektrolyyttisessä prosessissa. Tinaus on mahdollista tehdä messingille, teräkselle, kuparille ja alumiinille. Käsittely tapahtuu ripustus- ja rumpukäsittelynä automaattilinjoilla. Pinnoitteen paksuus voidaan mitata röntgenmittalaitteella. Tinaus tehdään standardin SFS-ISO 2093 mukaisesti.

Kappaleen maksimipituus on 2000 mm, maksimileveys 200 mm, maksimikorkeus 900 mm ja maksimipaino 100 kiloa.

Hopeointi

Hopeointia käytetään pinnoitteena hyvän sähkönjohtavuuden, heijastavuuden tai liukuominaisuuksien vuoksi. Lisäksi hopeoinnilla saadaan kappaleeseen kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia, sekä kaunis dekoratiivinen pinta. Hopean luonnollista tummumista voidaan hidastaa erillisellä passivointikäsittelyllä, joka ei heikennä hopeoinnilla saavutettuja ominaisuuksia.

Kappaleet käsitellään elektrolyyttisessä prosessissa. Hopeapinnoitus voidaan tehdä messingille, kuparille ja alumiinille. Alumiini voi olla seosta tai puhdasta alumiinia. Hopean aluspinnoitteena alumiinille käytämme kuparointia. Käsittely tapahtuu ripustus- ja rumpukäsittelynä automaattilinjoilla. Pinnoitteen paksuus voidaan mitata röntgenmittalaitteella. Hopeointi tehdään standardin SFS-EN ISO 4521 mukaisesti.

Kappaleen maksimipituus on 1200 mm, maksimileveys 200 mm, maksimikorkeus 900 mm ja maksimipaino 100 kiloa.

Nikkelöinti

Puolikiiltonikkeliä käytetään pinnoitteena hyvän korroosiosuojan, kiinnipysyvyyden ja pintakovuuden vuoksi. Yleensä sitä käytetään välipinnoitteena messingille, kuparille tai teräkselle. Pinnoite on tekninen ja sen värisävy on harmaa.

Kappaleet käsitellään elektrolyyttisessä prosessissa. Nikkelöinti voidaan tehdä messingille, kuparille tai teräkselle. Nikkelöinnin päälle tehdään yleensä tinaus tai hopeointi. Käsittely tapahtuu ripustus- tai rumpukäsittelynä automaattilinjoilla. Pinnoitteen paksuus voidaan mitata röntgenmittalaitteella. Nikkelöinti tehdään standardin SFS-EN ISO 1456 mukaisesti.

Kappaleen maksimipituus on 1200 mm, maksimileveys 200 mm, maksimikorkeus 900 mm ja maksimipaino 100 kiloa.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.